Klassiker i den världsvida kyrkans historia

Enskilda Högskolan Stockholm
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Klassiker i den världsvida kyrkans historia

I denna kurs studeras den världsvida kyrkans historia utifrån några av dess inflytelserika texter och verk. Kursens litteratur hämtas från ett tidsspann som sträcker sig från den tidiga kyrkan till den moderna ekumeniska rörelsens tid. Texterna analyseras mot bakgrund av sin tids teologi, kultur, filosofi, politik och centrala praktiker. En djupläsning av klassiker introducerar oss inte bara till en annan värld, utan bidrar också till att utveckla en färdighet att tolka historiska texter med hjälp av hermeneutiska perspektiv och redskap. Djupläsningen av klassiker syftar också till analytiskt, kritiskt och teologiskt tänkande och öppet lyssnande. Det är förmågor som behövs för att möta komplexa utmaningar i vår tid.

Förkunskaper

Kurser i teologi/religionsvetenskap, 120 hp, varav minst 15 hp kyrkohistoria på fördjupningsnivå, eller godkända kurser för en kandidatexamen i teologi/religionsvetenskap, 180 hp, där minst 150 hp utgörs av teologi/religionsvetenskap eller motsvarande. Dessutom kunskaper i svenska och engelska motsvarande kraven för grundläggande behörighet.

Enskilda Högskolan Stockholm

Välkommen till Enskilda Högskolan Stockholm! Vid EHS bedrivs utbildning i mänskliga rättigheter och religionsvetenskap/teologi. EHS blev pionjär genom att 1997 vara den första högskolan i landet att erbjuda ett tvärvetenskapligt utbildningsprogram i mänskliga rättigheter. Högskolan har kandidat- magister- och masterexamen...


Läs mer om Enskilda Högskolan Stockholm och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Enskilda Högskolan Stockholm



Recensioner

Det finns inga recensioner för Klassiker i den världsvida kyrkans historia

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön