Atelierista i förskola, skola och samhället - historiska och samtida perspektiv

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Atelierista i förskola, skola och samhället - historiska och samtida perspektiv

Kursen är en fortbildning och vänder sig till dig som är intresserad av att arbeta som atelierista och bildpedagog i förskola eller skola. I kursen introduceras och problematiseras den pedagogiska filosofin Reggio Emilia ur historisk och samtida kontext, och rollen som Atelierista i förskola och skola.

Som atelierista har du en särskild kompetens att arbeta med barns lärande utifrån kreativitet och skapande genom konst och bild. I kursen lär du dig att genomföra gemensamma och individuella konstnärliga projekt med utgångspunkt i den pedagogiska filosofin Reggio Emilia.

Du lär dig också att observera, dokumentera och analysera bildpedagogisk verksamhet genom olika metoder, material och tekniker. En central del i kursen är ditt eget kreativa, konstnärliga arbete. Undervisningen består av föreläsningar, seminarier, workshops, studiebesök samt såväl individuella studier som gruppstudier.

Att läsa till atelierista i Sverige leder inte till någon specifik legitimation. Kursens syfte är att fördjupa kunskaper om, och att arbeta med den pedagogiska filosofin Reggio Emilia, konst och estetik i förskola och skola.

Efter att du gått kursen BVKBPA går det att söka till vårens fortsättningskurs BVKBPB. I den kursen utvecklas atelieristans arbete att kunna iscensätta och utveckla ateljén som en kreativ och pedagogisk plats utifrån begreppet den tredje pedagogen.

Förkunskaper

Lärarexamen eller konstnärlig kandidatexamen.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Atelierista i förskola, skola och samhället - historiska och samtida perspektiv

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön