De kappadokiska fäderna och den grekiska bildningen

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans
Sista ansökan: 2024-10-15

De kappadokiska fäderna och den grekiska bildningen

För första gången ges i Göteborg en kurs i grekiska för teologer och språkvetare. Kursen kräver kunskaper nytestamentlig och/eller antik grekiska. Kursen syftar till att ge ökad färdighet i språklig interpretation av några av 300-talets kristna grekiska texter, samt därmed bredare kunskaper om den senantika grekiska prosan. 300-talets litterära och kulturella miljöer, främst Athen och dess betydelse för den kristna bildningstraditionen, diskuteras. På grekiska läses Basileios Om grekisk litteratur, i översättning läses Gregorios av Nazianzos, Libanios och Eunapios.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat på kursen GRE112, Antik grekiska, grundkurs del II, 15 hp; eller godkänt resultat på kursen RKT135, Nya Testamentet med grekiska, fördjupningskurs, 15 hp; eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för De kappadokiska fäderna och den grekiska bildningen

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön