Examensarbete för magister i sociologi

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Göteborg

Examensarbete för magister i sociologi

I denna kurs genomför du en undersökning och författar en uppsats. Du väljer själv ämne i samråd med en handledare som hjälper dig med frågor kring undersökningens upplägg och uppsatsskrivandet. Kursen har viss schemalagd undervisning kring mer generella frågor vid undersökningar och uppsatsarbeten. Efter kursen skall du ha lärt dig att självständigt avgränsa och utföra en forsknings- eller utredningsuppgift som har relevans för teoribildningen på området samt att författa och försvara en uppsats.

Förkunskaper

Kandidatexamen med minst 60 hp i sociologi. Därtill krävs godkänt betyg på en kärnkurs (15 hp) i sociologi på avancerad nivå samt en kurs i metod (15 hp) på avancerad nivå eller motsvarande kunskaper. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Examensarbete för magister i sociologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön