Geografi, kandidatprogram

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Göteborg
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Geografi, kandidatprogram

 

På kandidatprogrammet i geografi kombineras natur- och samhällsvetenskapliga perspektiv på miljö- och hållbarhetsfrågor. Med hjälp av både natur- och samhällsvetenskapliga analysmetoder studerar du sambandet mellan människa, samhälle, naturmiljö och jordens förändringsprocesser. Du utvecklar en bred kunskap om hur människans aktivitet påverkar både landskap, klimat, global resursfördelning, stadsplanering och människors livsvillkor i stort.

Geografens helhetsperspektiv är en kompetens som är efterfrågad på arbetsmarknaden och utbildningen öppnar därför upp för många olika karriärmöjligheter.

Utbildningen ger dig både kunskap om globala hållbarhetsutmaningar och konkreta verktyg för att arbeta med samhällsplanering, både i Sverige och internationellt. Du får en god översikt av naturförhållanden, befolkning och samhällsorganisation, globalt och regionalt.

En viktig del i utbildningen är tillämpningen av digitala geografiska verktyg, till exempel Geografiska Informationssystem (GIS) och analysmetoder som fjärranalys, som du använder för att samla in, bearbeta och presentera geografiska data.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Geografi, kandidatprogram

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön