Hållbar matkonsumtion

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Hållbar matkonsumtion

I denna kurs identifieras och problematiseras hållbar matkonsumtion med utgångspunkt i de Globala hållbarhetsmålen Agenda 2030, Nationella Livsmedelsstrategin och Nordiska näringsrekommendationer. Kursen behandlar synergier, konflikter och möjliga lösningar för grupper i befolkningen när hållbarhetsmålen ska nås samt teorier om hur hållbar matkonsumtion kan förstås.

Kursen kommer gå som hybrid ht-24 dvs möjlighet att både delta på plats på campus som distans vid kurstillfällena

Det kommer att vara ett tillfälle på campus i nov/dec (två dagar som är sammanhängande) samt ett tillfälle i januari i samband med terminsslutet.

Kursen ges på svenska

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen i kostvetenskap alternativt Ämneslärarprogrammet i hem- och konsumentkunskap 7-9 eller motsvarande kunskaper.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Hållbar matkonsumtion

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön