Hällristningar - tolkningar och kulturarv

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Göteborg

Hällristningar - tolkningar och kulturarv

Kursen ger en introduktion till Europas hällristningar som kulturarv med ett särskilt fokus på Skandinavien. Hällristningar kommer att sättas i relation till de sociopolitiska förhållanden under vilka de skapades. Detta tolkande perspektiv  signalerar att ristningarna hade en specifik betydelse och var mer än vackra bilder. Nya såväl som äldre dokumentationsmetoder introduceras under kursen och bedöms kritiskt eftersom de har en djupgående inverkan på tolkningen av hällristningar. Kursdeltagare ges tillfälle att introduceras till fotogrammetri och skapa sin egen 3D-dokumentation av hällristningar.
Kursen ger även en introduktion till hur hällristningar som kulturarv presenteras ur ett tillgänglighetsperspektiv. I detta sammanhang diskuteras möjligheterna för hällristningslokalerna att listas som ett nationellt eller världsomfattande kulturarv. 

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Hällristningar - tolkningar och kulturarv

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön