Hav och samhälle, masterprogram

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Göteborg
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Hav och samhälle, masterprogram

Hav och samhälle är ett tvärvetenskapligt program där studenter, lärare, forskare och yrkesverksamma från olika vetenskaper samlas för att lära, utbyta och skapa ny kunskap om ett hållbart nyttjande av havet och dess resurser.

Havet utsätts för allt svårare påfrestningar från ohållbara mänskliga aktiviteter; likväl är vi beroende av dem. Från överfiske till snabb kustutveckling, till ökade föroreningar marina resurser försämras i allt snabbare takt, vilket resulterar i konflikter och förlust av biologisk mångfald. För att förstå och hantera komplexiteten i detta behövs integrerad kunskap, däribland historia, samhällsvetenskap, ekonomi, juridik och naturvetenskap.

Programmets innehåll

De första två terminerna består av fyra tvärvetenskapliga kärnkurser: 

  • Relationen hav samhälle: Historiska perspektiv, dagens situation och framtidens utmaningar
  • Blå ekonomi och hållbart nyttjande av marina resurser
  • EU:s marina direktiv och policy: Ett interdisciplinärt perspektiv
  • Förvaltning av havslandskap i tider av global förändring

Under den tredje terminen kan du välja två valbara kurser eller en valbar kurs och en praktik. Den fjärde terminen är avsatt till ditt examensarbete.

Mer information om programmet

Arbetsområden

Du kommer att ha kompetens för att kunna arbeta inom områden där tvärvetenskapligt arbete krävs, däribland nationell och internationell havs- och sjöfartsnäring, myndigheter och tillsynsorgan, forskningsinstitut, universitet, miljödomstolar, icke-statliga organisationer samt konsultföretag inom sjöfart, fiske, akvakultur, kustförvaltning, miljöförvaltning och politik, samt havs- och kustplanering. Du kan även fortsätta med en forskarutbildning.

Läs mer om vad några av våra tidigare studenter arbetar med idag

Förkunskaper

Godkända universitets/högskolestudier om 180 hp motsvarande en kandidatexamen. Dessutom krävs engelska 6/engelska B eller motsvarande resultat på ett erkänt internationellt test såsom TOEFL eller IELTS, alternativt kandidatexamen från ett engelskspråkigt universitet.

Examen & Intyg

Masterexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Hav och samhälle, masterprogram

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön