Hem- och konsumentkunskap B

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Hem- och konsumentkunskap B

I  kursen prövas hur livsmedel hanteras, tillagas och förvaras i förhållande till livsmedelskvalitet, sensorik samt mikrobiologiska processer. Livsmedelsval, måltidsplanering, barn och ungas näringsbehov samt kulturella, sociala och etiska aspekter problematiseras. Myndigheters arbete för folkhälsa med olika pedagogiska modeller och redskap presenteras och prövas. Praktiska, teoretiska och didaktiska uppgifter genomförs i relation till kursens ämnesinnehåll där även hållbarhetsperspektivet är centralt.

Kursen har 6 campusträffar, fördelat under kursens gång, resten på distans

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat om 7,5 hp från IKG511 Hem- och konsumentkunskap A, 15 hp eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Hem- och konsumentkunskap B

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön