Introduktion till Barn- och ungdomsvetenskap

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
15 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Introduktion till Barn- och ungdomsvetenskap

Kursen introducerar perspektiv på barn- och ungdomsforskning, dess framväxt och förändring samt filosofiska och etiska grundantaganden. Vidare kontextualiseras pedagogiska ansatser och idétraditioner i tid och rum. Barn och ungas livsvillkor med fokus på utbildning, lärande, utveckling och kommunikation problematiseras och sätts i relation till sociala kategorier såsom etnicitet, klass, sexualitet, genus, ålder och funktion.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs Barn- och ungdomspedagogisk examen eller Lärarexamen om minst 120 poäng/180 högskolepoäng med ett fullgjort självständigt arbete om 10 poäng/15 högskolepoäng inom eller utanför examen eller kandidatexamen med huvudämnet pedagogik eller motsvarande kunskaper.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Introduktion till Barn- och ungdomsvetenskap

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön