Kost, hälsa och idrott

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Kost, hälsa och idrott

Kursen ger en grundläggande översikt kring betydelsen av mat och näring för hälsa och idrottsprestation. Behov och mätmetoder samt nutritionens roll vid träning, tävling och återhämtning behandlas. Centralt är förståelse för vad kost- och näringsrekommendationer är och hur de kan användas vid värdering av kostintag. Förutom att intag av mat, dryck och näringsämnen är i fokus, så problematiseras även energibalans, kosttillskott och måltidsordning. Kursen ger också studenterna möjlighet att reflektera över olika perspektiv som behöver vägas in för att nå hållbara kostvanor. Vikten av att de som arbetar med idrott, motion och träning bidrar till att förebygga ätstörningar diskuteras även.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kost, hälsa och idrott

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön