Lärande, kommunikation och IT som kunskaps- och tillämpningsområde

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Lärande, kommunikation och IT som kunskaps- och tillämpningsområde

Den här kursen ger en översikt av hur IT förändrar våra möjligheter och villkor för att kommunicera och lära. Kursen ger även en historisk översikt över informationsteknologins framväxt och genomgripande förändringar för institutioner, företag och samhälle. Centrala begrepp och teorier för att analysera och förstå lärande och förändringsprocesser i utbildning,  och arbetsliv och samhälle är en del av kursen. Den , som även innehåller även praktiska moment, som genomförande av av praktiska moment digitala presentationer, som utgångspunkt för reflektion och analys.

Förutom en inledande fysisk träff bedrivs undervisningen i kursen nätbaserat. Studenten förväntas deltaga i gemensamma synkrona och asynkrona aktiviteter på nätet. Några av aktiviteterna genomförs individuellt och några genomförs i grupp. Utifrån kursens tre teman arbetar studenterna med följande aktiviteter:

  • individuell uppgift - nätdiskussion - gruppuppgift
  • presentation av projektarbete
  • individuell essä

Kursen ger en introduktion till programmet Lärande, kommunikation och IT, men kan också läsas fristående för att få en vetenskaplig grund för att förstå de förändringar i utbildning och arbetsliv som följer av den ökade digitaliseringen.

Förkunskaper

Kandidatexamen eller motsvarande 180 hp.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Lärande, kommunikation och IT som kunskaps- och tillämpningsområde

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön