Liberal arts, kandidatprogram

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Göteborg
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Liberal arts, kandidatprogram

Programmet vänder sig till dig som söker en utmaning och vill ha en avancerad utbildning i klassisk humanvetenskap. Vi är i dagsläget det enda nordiska lärosäte som erbjuder Liberal Arts som eget huvudområde.

Intensiv djupläsning av filosofiska och skönlitterära originalverk ur den västerländska traditionen från antiken till 2000-talet tränar dig i kritisk analys, självständigt tänkande, vetenskaplig metod och hållbar argumentation.

Ett centralt inslag i programmet är tvärvetenskapligt: filosofi, idéhistoria, litteraturvetenskap och klassiska språk (inklusive arabiska) studeras i samspel med varandra och med ämnen som exempelvis fysik, astronomi, matematik, biologi, vetenskapsteori, filologi och retorik, vilket ger dig som student en sällsynt inblick i olika angreppssätt och forskningsvinklar på ett och samma fenomen. Viktiga för studierna är de mindre läsgrupper du kommer att ingå i. Individuell uppföljning av dina studier sker löpande under programmets gång.

Blir du antagen har du tre intensiva och krävande år framför dig som kommer att ge ett resultat vars värde är beständigt, oavsett om du efter avslutade studier väljer att gå ut i yrkeslivet eller fortsätta studera. Liberal Arts utgörs helt av tvärvetenskapliga tematiska kurser som är unika för programmet. Tillgodoräknanden av tidigare studier i närliggande ämnen är därför normalt inte möjliga. Programmet kan komma att ges på engelska.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Liberal arts, kandidatprogram

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön