Litteratur och visuell kultur i Latinamerika

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
7.5 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2025 - Göteborg
Sista ansökan: 2024-10-15

Litteratur och visuell kultur i Latinamerika

Kursen fokuserar på relationerna mellan skönlitteratur och visuell kultur (t.ex. film, fotografi, bildkonst, ekfras) i Latinamerika från 1800-talet och fram till idag och ger inblick i hur dessa kulturyttringar har förhållit sig till centrala historiska skeden och debatter. Kursen behandlar den roll visuella teknologier spelar för hur vi uppfattar och gestaltar omvärlden och hur dessa uttryck konstrueras kulturellt. Genom en transnationell och transkulturell ingång erbjuder kursen möjligheter till reflektion kring hur estetiska idéer och teknologier förflyttas samt hur de tar sig till uttryck under olika historiska och sociala omständigheter. Kursen är indelad i två delkurser varav den första behandlar Litteratur, visuell kultur och modernitet medan den andra fokuserar på Litteratur och visuell kultur efter 1950.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs kandidatexamen och 60 hp spanska med minst 30 hp godkänt resultat från fortsättningskurs i spanska eller motsvarande förkunskaper.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Litteratur och visuell kultur i Latinamerika

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön