Neuropsykologi för psykologer

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Neuropsykologi för psykologer

Kort om kursen
kurs vänder sig till dig som har en psykologexamen och önskar att fördjupa dina kunskaper i ämnet. Under kursen lär du dig hjärnans funktionella organisation samt fördjupar din kunskap om dess samband med perceptuella, kognitiva, emotionella och sociala funktioner. Vidare så ökar du din kunskap om hur kognition, känsloliv och beteende påverkas av skada, sjukdom och funktionsbegränsning.

Om utbildningen
Kursen vänder sig till dig som är psykolog och som önskar fördjupad kunskap inom det neuropsykologiska kunskapsfältet. Vi kombinerar psykologisk kunskap med kunskap om hjärnans funktion och organisation. Du får en fördjupad förståelse för neuropsykologiska aspekter bakom såväl normal som avvikande funktion.

Kursen inleds med en genomgång av hjärnans funktionella anatomi och de viktigaste hjärnavbildningsteknikerna. Därefter följer en fördjupning inom områdena perception, uppmärksamhet, minne, exekutiv funktion och socioemotionell funktion.

Föreläsningar och gruppdiskussioner ger dig en ökad förståelse för de problem patienter uppvisar vid avvikande hjärnfunktion och du kommer att ges utrymme att fördjupa dina kunskaper i form av ett eget arbete. Detta ger dig förutsättningar för att arbeta med personer som uppvisar funktionsnedsättningar.

Läs mer om: Psykologiska institutionens specialistutbildning för psykologer

Efter studierna
Kursen är ackrediterad som två specialistkurser hos Psykologförbundet.

Så är det att plugga Undervisningen
Undervisningstillfällen kommer att koncentreras till heldagar där vi träffas vid tre till fyra sammanhållna undervisningsblock. Vissa av kursens moment kommer att vara nätbaserade och medge möjlighet att delta digitalt vid dessa tillfällen. En egen litteraturöversikt redovisas i form av en skriftlig inlämningsuppgift och muntlig presentation i grupp.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs psykologexamen. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska B/Engelska 6.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Neuropsykologi för psykologer

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön