Överbryggande kurs i muntlig och skriftlig engelska

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Överbryggande kurs i muntlig och skriftlig engelska

Kursen riktar sig till dig som vill uppnå språkfärdighet i engelska motsvarande IELTS 6,5 och TOEFL 90. Kursen innehåller en systematisk genomgång av engelsk grammatik med kontinuerliga tillämpningsövningar i form av skrivuppgifter. Den ger också övning i läs- och hörförståelse. Du tränar på att muntligt och skriftligt sammanfatta och diskutera innehållsligt och språkligt komplexa texter, för att på så vis förbereda dig för fortsatta universitetsstudier på engelska. Stor vikt läggs vid att utveckla ett kritiskt förhållningssätt till det studerade materialet.

Avklarad kurs ger dig behörighet att söka kurser i engelska på grundkursnivå vid institutionen för språk och litteraturer, Göteborgs universitet (förutsatt att du klarar andra förkunskapskrav). EN1004 ger förutbildningspoäng (fup), och inte högskolepoäng.

Kursen kan ej ingå i examen på högskolenivå.

Kursen har schemalagd undervisning online.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet med undantag för svenska och engelska. För ämnet engelska krävs testet IELTS Academic med resultat 5,5 (inget delresultat under 5,0) eller testet TOEFL iBT med resultat 72 (resultat för skriftlig del ska vara minst 17) eller engelska 5 i svenskt utbildningssystem, eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Överbryggande kurs i muntlig och skriftlig engelska

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön