Samhällsplanering - Risk, sårbarhet och resiliens

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Samhällsplanering - Risk, sårbarhet och resiliens

 

Kursen syftar till att ge kunskap om och förmåga att analysera olika former av risker och konsekvenser, t ex rörande klimat- och väderrelaterade, sociala spänningar och konflikter och infrastruktur, samt hur dessa hanteras inom samhällsplaneringen.

Risk, sårbarhet och resiliens är centrala begrepp på kursen. Genom dessa begrepp ställer vi frågor om hur samhället arbetar förebyggande, med särskilt fokus på fysisk planering och användningen av mark- och vattenresurser.

Kursen behandlar även omvärldsförändringar och drivkrafterna bakom centrala risker och hotbilder. På så vis knyts insikter om lokal fysisk planering och riskhantering till storskaliga processer som migration, miljö, klimatförändring och teknikutveckling samt begrepp som makt, (o)jämlikhet och ansvar.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävas minst 52,5 hp i kulturgeografi, geografi eller miljövetenskap på grundnivå, varav minst 7,5hp GIS

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Samhällsplanering - Risk, sårbarhet och resiliens

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön