Tillämpad statistisk analys

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Göteborg
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Göteborg

Tillämpad statistisk analys

Kursen vänder sig till till dig som söker efter en omfattande förståelse av tillämpningen av olika avancerade statistiska metoder, framförallt olika regressionstekniker, inom samhällsvetenskaplig forskning och för offentliga och kommersiella analysrapporter. Det övergripande syftet är att lära ut teoribaserad empirisk analys genom regressionsanalys. En viktig del av kursen är också att lära sig använda dataprogram för statistisk analys (till exempel Stata och/eller SPSS, R). Kursen inleds med en introduktion till statistikprogrammet tillsammans med en rekapitulering av mer grundläggande statistiska analysmetoder. Kursens kärna består sedan av två olika delar. I den första delen är undervisningen arrangerad i workshops. Varje workshop är vanligen fokuserad på en statistisk analysmetod och består av föreläsningar, lärarledda datasalsövningar samt en inlämningsuppgift. Du kommer att lära dig de mest vanligt förekommande regressionsteknikerna som linjär regression, kategorisk regression, flernivåregression och tidsserieregression. Den andra delen av kursen tillägnas ett självständigt forskningsarbete i vilket du tillämpar teoribaserad empirisk analys med hjälp av statistiska analysmetoder på ett självständigt valt forskningsproblem och datamaterial. Kursen är förberedande för masteruppsatsarbetet. Efter genomgången kurs kommer du att kunna tillämpa samhällsvetenskapliga förklaringsmodeller på olika typer av datamaterial med olika regressionstekniker.

Förkunskaper

För att vara behörig till kursen krävs godkänd kurs i samhällsvetenskapliga forskningsmetoder på grundnivå, eller motsvarande omfattande minst 15 hp, samt godkänd kärnkurs om 15 hp på avancerad nivå inom det samhällsvetenskapliga utbildningsområdet eller motsvarande.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Tillämpad statistisk analys

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön