Visuell praktik för hållbar miljö - expanderat berättande

Göteborgs universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Visuell praktik för hållbar miljö - expanderat berättande

Kursen har fokus på utveckling av samverkan mellan vetenskapliga och konstnärliga sätt att berätta och kommunicera. Under kursens gång kommer du att få möta mer avancerade och nyskapande sätt att kommunicera med XR-tekniker i kombination med digital och rumslig gestaltning. Kursen är tvärdisciplinär och som student på kursen kommer du att få ta del av metoder och utbyta erfarenheter för berättande och visualisering inom områden för kursens tema.

Kursen utgår från en historisk översikt av relationen mellan konst och vetenskap i utveckling av vetenskapliga fältarbeten. Samtliga studenter kommer att få självständigt planera och i mån av möjligheter genomföra ett mindre fältarbete med dokumentation och redovisa det genom en gestaltande presentation.

Undervisning innefattar gästföreläsare och samverkan med etablerade institutioner ute i samhället, till exempel museer, kunskapscentrum och XR-producenter. Kursen är relaterad till Agenda 2030 och arbetet med de 17 globala hållbarhetsmålen.

 

Förkunskaper

Kandidatexamen 180 hp eller motsvarande relevant erfarenhet.

Göteborgs universitet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Öppenheten är ett signum som genomsyrar verksamheten. Universitetet tar plats i debatten...


Läs mer om Göteborgs universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Göteborgs universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Visuell praktik för hållbar miljö - expanderat berättande

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön