Magisterprogram i informatik - Datadriven IT Management

Högskolan i Borås
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Distans
60 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Magisterprogram i informatik - Datadriven IT Management

Utbildningen ger dig en möjlighet till specialisering inom två attraktiva områden: business intelligence samt verksamhets- och systemutveckling. Sammantaget gör dessa fördjupade kunskaper dig mer attraktiv på IT-branschens alltmer specialiserade arbetsmarknad, där möjliga karriärvägar är konsult, IT-projektledare eller lösningsarkitekt. En magisterutbildning är dessutom till viss del forskningsförberedande och ger behörighet till doktorandstudier i Sverige. I utbildningen ingår fördjupningskurser och breddande kurser. Fördjupningskurserna utgörs av två kurser inom vardera fördjupningsområde. Du läser kurser på minst 30 högskolepoäng på avancerad nivå. Exempel på fördjupningskurser som ingår i programmet är Business Intelligence och Affärsprocessmodellering. De avancerade kurserna kompletteras med en eller flera breddande kurser på grundläggande nivå inom IT-området. Utbildningen avslutas med ett större enskilt arbete, Självständigt arbete för magisterexamen i informatik på avancerad nivå, vilket omfattar 15 högskolepoäng och har anknytning till antingen professionen eller till vid institutionen pågående forskning.Vi förbereder dig för att kunna möta dagens samhällsutmaningar, dels i dina framtida professioner och dels som samhällsmedborgare. Därför är det viktigt att hållbarhetsfrågor integreras i utbildningen. Denna utbildning innehåller kurs som är diplomerad inom hållbar utveckling. Det innebär att kursen uppfyller fastställda kvalitetskriterier som säkerställer att hållbar utveckling är tydligt sammankopplat med kursplaner och examinationsmoment.Vi förbereder dig för att kunna möta dagens samhällsutmaningar, dels i dina framtida professioner och dels som samhällsmedborgare. Därför är det viktigt att hållbarhetsfrågor integreras i utbildningen. Denna utbildning innehåller kurs som är diplomerad inom hållbar utveckling. Det innebär att kursen uppfyller fastställda kvalitetskriterier som säkerställer att hållbar utveckling är tydligt sammankopplat med kursplaner och examinationsmoment.

Förkunskaper

Examen på grundnivå om 180hp inom informatik, datavetenskap, systemvetenskap, datateknik, företagsekonomi, industriell ekonomi eller organisation. Självständigt arbete (G2E/C-nivå) om 15hp. Forskningsmetoder 7,5hp. Engelska 6.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås är en modern, framåtsträvande högskola centralt beläget i Borås. Endast tio minuter från resecentrum, med goda anknytningar till bland annat Göteborg, passar den även utmärkt för dig som vill pendla. På campus finner du moderna lokaler och...


Läs mer om Högskolan i Borås och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Borås



Recensioner

Det finns inga recensioner för Magisterprogram i informatik - Datadriven IT Management

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön