Matematikinlärning för förskollärare som undervisar i förskoleklass (Uppdragsutbildning)

Högskolan i Borås
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
15 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Matematikinlärning för förskollärare som undervisar i förskoleklass (Uppdragsutbildning)

Kursen vänder sig till dig som är utbildad förskollärare och undervisar i förskoleklass. Kursen är en uppdragsutbildning för Skolverket och ger dig möjlighet till vidareutbildning inom den grundläggande matematikinlärningens ämnesdidaktik och metodik. Utbildningen vänder sig till dig som är anställd för undervisning i förskoleklass och som har förskollärarexamen enligt bilaga 2 i högskoleförordningen (1993:100), alternativt en äldre motsvarighet. Din arbetsgivare måste godkänna att du deltar i kursen och skriva under blanketten Huvudmannens godkännande. Blanketten finns på högskolans web. Undervisningen äger rum under två terminer på kvartsfart och genomförs via Zoom och lärplattformen Canvas. Kursen innehåller den grundläggande matematikinlärningens ämnesdidaktik och metodik med fokus på förskoleklass till och med årskurs 3. Den baseras på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet och utgår från grundskolans uppdrag och styrdokument. Det ämnesdidaktiska innehållet omfattar aritmetik, rumsuppfattning, algebra, sannolikhet, statistik samt problemlösning. Kursen fokuserar på fördjupad förståelse för matematiska begrepp genom teoretiska kunskaper och praktiskt arbete. I kursen ges möjlighet att vidga didaktisk kunskap för att möta och inkludera alla elever i undervisningen och analysera effekterna av de didaktiska val som görs för att skapa utvecklingsmöjligheter. Kursen examineras genom digitala seminarier och redovisningar samt individuella inlämningsuppgifter. Utvärdering av kursen sker via verktyget Survey & Report efter avslutad utbildning. Information om eventuell möjlighet till validering och tillgodoräknande publiceras inför kursstart. Kursstart 8/9. Kursen kommer att äga rum torsdagar jämna veckor kl 13.00-17.00.

Förkunskaper

Deltagarna ska ha förskollärarexamen enligt bilaga 2 till högskoleförordningen (1993:100), eller äldre motsvarighet, och vara anställda för undervisning i förskoleklassen. Deltagarna ska ha sin rektors godkännande för att få gå kursen.

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås är en modern, framåtsträvande högskola centralt beläget i Borås. Endast tio minuter från resecentrum, med goda anknytningar till bland annat Göteborg, passar den även utmärkt för dig som vill pendla. På campus finner du moderna lokaler och...


Läs mer om Högskolan i Borås och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Borås



Recensioner

Det finns inga recensioner för Matematikinlärning för förskollärare som undervisar i förskoleklass (Uppdragsutbildning)

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön