Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot ambulanssjukvård

Högskolan i Borås
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Borås
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Borås

Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot ambulanssjukvård

Som specialistutbildad inom ambulanssjukvård ansvarar du för patientens och de närståendes omvårdnad, samtidigt som du leder och organiserar arbetet inom verksamheten. Genom utbildningen utvecklar du din förmåga att snabbt kunna planera och bedöma vårdåtgärder i hemmet eller på skadeplatsen. Dina arbetsuppgifter kan handla om allt från att förlösa barn till att lägga om sår och behandla hjärtinfarkt. I ditt yrke kommer du att få lösa många olika typer av problem, då det ena fallet inte är det andra likt. Undervisningen vid Högskolan i Borås bygger på casemetodik där du på olika sätt arbetar med patientfall. Du inhämtar självständigt den teoretiska kunskapen, genom så kallat flipped classroom. Du omsätter teorin praktiskt genom simulering och verksamhetsförlagd utbildning (VFU). Det finns platser för VFU inom hela Västra Götalandsregionen men det kan även finnas möjlighet att göra VFUn på annan ort. Som ambulanssjuksköterska har du en unik spetskompetens inom prehospital akutsjukvård för olika befattningar inom ambulanssjukvården och annan akutsjukvård. Utbildningen skapar också möjlighet till andra karriärvägar inom både civil- och militär akutsjukvård samt arbete i internationella uppdrag.

Förkunskaper

Sjuksköterskeexamen om 180hp. Självständigt arbete (examensarbete) inom vårdvetenskap (G2E/C-nivå) 15hp. Giltig sjuksköterskelegitimation utfärdad av Socialstyrelsen.

Examen & Intyg

Magisterexamen, Specialistsjuksköterskeexamen

Högskolan i Borås

Högskolan i Borås är en modern, framåtsträvande högskola centralt beläget i Borås. Endast tio minuter från resecentrum, med goda anknytningar till bland annat Göteborg, passar den även utmärkt för dig som vill pendla. På campus finner du moderna lokaler och...


Läs mer om Högskolan i Borås och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Högskolan i Borås


Recensioner

Det finns inga recensioner för Specialistsjuksköterskeutbildning med inriktning mot ambulanssjukvård

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön