Civilingenjörsprogram i Lantmäteriteknik

Högskolan i Gävle
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Gävle
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Gävle

Civilingenjörsprogram i Lantmäteriteknik

Civilingenjörsprogrammet i lantmäteriteknik omfattar fem års heltidsstudier och examen avläggs på avancerad nivå. Programmet ger efterfrågad kunskap och djup förståelse om geodata, tekniskt lantmäteri (mätningsteknik/geodesi), GIS (geografiska informationssystem), programmering, och hållbar stads- och samhällsutveckling.

Efter två gemensamma år väljer du inriktning, antingen mot tekniskt lantmäteri eller mot GIS. Förutom specialisering inom teknikområdet får du en bred utbildning och en god grund inom till exempel matematik, datavetenskap och samhällsbyggnad. Under den sista terminen på programmet utförs ett examensarbete.

Inriktning mot tekniskt lantmäteri
I denna inriktning specialiserar du dig mot metoder för insamling av geodata, vilket innefattar både traditionella och moderna mätningsmetoder (t.ex. GPS och andra satellitmetoder). Ett flertal av kurserna inriktar sig direkt mot geodesi, det vill säga läran om mätningar på jordens yta och dess närhet, vilka sedan tillämpas i kurser inom exempelvis fotogrammetri, laserskanning, byggmätning och fjärranalys.

Inriktning mot geografiska informationssystem (GIS)
Här inriktar du dig mot analys av geodata, framförallt med hjälp av GIS, men även mot applikationsutveckling och geovisualisering. Specialiseringen är datavetenskapligt inriktad och tyngdpunkten ligger på utveckling och programmering av olika typer av applikationer baserade på geodata.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet +Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Matematik E.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle - populär och miljöcertifierad Gör som 16 000 andra -plugga på Högskolan i Gävle. Vi erbjuder dig både unika och utmanande utbildningar. Du kan läsa yrkesutbildningar som sjuksköterska och lärare eller varför inte fördjupa dig i ingenjörernas-...


Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Civilingenjörsprogram i Lantmäteriteknik
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i Gävle


Recensioner

Det finns inga recensioner för Civilingenjörsprogram i Lantmäteriteknik

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Civilingenjörsprogram i Lantmäteriteknik från Högskolan i Gävle, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön