Kandidatprogram i utredningskriminologi

Högskolan i Gävle
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Distans
180 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Kandidatprogram i utredningskriminologi

Programmets huvudområde är kriminologi. Särskild betoning läggs på kvantitativa och kvalitativa metoder för att förbereda dig för arbete med planering-, utvärdering-, analys- och andra utredningsuppdrag rörande olika aspekter av brottsligheten. I programmet får du också lära dig att analysera och förstå olika typer av kriminologiska data och skriva och analysera rapporter.
Ett annat av programmets kunskapsområden handlar om att kunna förstå och förklara brottsligheten. Du lär dig om brottslighetens omfattning, struktur, variationer och orsaker på lokal, nationell och internationell nivå. Du får också kunskaper om vad som karakteriserar olika typer av brottslighet såsom våldsbrottslighet, ekonomisk och organiserad brottslighet, ungdomsbrottslighet och narkotikabrottslighet. Även ej kriminaliserade beteenden som anses vara skadliga och som utgör brott mot samhällsnormer diskuteras i programmet.

Ytterligare ett kunskapsområde handlar om samhällets åtgärder mot brott. Du får grundläggande kunskaper om relevanta juridiska områden, om kriminalpolitik, om åtgärder som syftar till att förebygga brott samt stöd till brottsoffer. Under det sista året får du fördjupade kunskaper i hur olika myndigheter och organisationer inom rättsväsendet arbetar med bekämpning och förebyggande av brott och du ges möjlighet att aktivt delta i dessa myndigheters/organisationers arbete.

Utbildningen bedrivs som distansutbildning på helfart med vissa träffar i Gävle. Till exempel kan obligatoriska seminarier, examinationer och annan undervisning förläggas i Gävle. Antalet träffar i Gävle varierar mellan olika terminer, i normalfallet är det ca 5 träffar/termin. Webbkonferensverktyg används i utbildningen och lärare och studenter kommunicerar genom högskolans databaserade lärplattform. Delar av utbildningen kan bedrivas utomlands och utbildningen förbereder för vidare studier på masternivå.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet +Matematik 2a eller 2b eller 2c, Samhällskunskap 1 b eller 1a1+1a2.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle - populär och miljöcertifierad Gör som 16 000 andra -plugga på Högskolan i Gävle. Vi erbjuder dig både unika och utmanande utbildningar. Du kan läsa yrkesutbildningar som sjuksköterska och lärare eller varför inte fördjupa dig i ingenjörernas-...


Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Kandidatprogram i utredningskriminologi
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i Gävle



Recensioner

Det finns inga recensioner för Kandidatprogram i utredningskriminologi

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kandidatprogram i utredningskriminologi från Högskolan i Gävle, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön