Magister i logistik och innovationsledning

Högskolan i Gävle
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Gävle
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Gävle

Magister i logistik och innovationsledning

Förmågan att ständigt utveckla och förnya verksamheter är av avgörande betydelse i dagens näringsliv. Hur sådana innovationsprocesser i företag kan ledas är därför kärnan i denna utbildning. En fråga är hur vi kan utnyttja nya metoder och tekniker för att effektivisera logistiken och samarbetet mellan företag? Andra frågor som tas upp i utbildningen gäller genomförandet av utvecklings- och förändringsprocesser. Hur kan vi leda och stödja utveckling av nya produkter och uthålliga processer? Hur ska innovativ verksamhet organiseras och vilka ledningssystem kan användas?

Programmets ambition är att skapa en helhetlig förståelse, med inriktning på ökad kunskap om hur företag, och deras försörjningskedjor, kan göras mer effektiva samtidigt som de bedriver ett mer långsiktigt innovationsarbete. Fördjupningarna inom programmet handlar framförallt om avancerade logistiska tillämpningar och om ledning av innovationsprocesser, inriktat på såväl produkter/tjänster som olika former av organisationer och ledningssystem. Programmet innehåller också en fördjupning i utformningen av kvalitets- och miljösystem och även simuleringsteknik.

Programmet är anpassat för internationella studenter. Du kommer att läsa flera av fördjupningskurserna tillsammans med engelskspråkiga studenter och kurserna ges då i sin helhet på engelska, vilket öppnar stora möjligheter till erfarenhetsutbyte och kontakter som är värdefulla för ditt framtida yrkesliv. För magisterexamen krävs 60 högskolepoäng på avancerad nivå inom huvudområdet Industriell ekonomi.

I programmet läser du följande kurser:
\- Strategier och principer för effektiv logistik
\- Innovation management and processes
\- Industriell projektledning
\- Simuleringsteknik för logistiksystem
\- Tillförlitlighet, underhållsmässighet och säkerhetsteknik
\- Strategisk ledning för hållbar utveckling
\- Vetenskapliga metoder för industriell ekonomi
\- Examensarbete

Förkunskaper

\- Examen på grundnivå som omfattar minst 180 hp\- 90 hp inom huvudområdet industriell ekonomi, inklusive ett examensarbete omfattande 15 hp.Engelska 6.

Examen & Intyg

Magisterexamen

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle - populär och miljöcertifierad Gör som 16 000 andra -plugga på Högskolan i Gävle. Vi erbjuder dig både unika och utmanande utbildningar. Du kan läsa yrkesutbildningar som sjuksköterska och lärare eller varför inte fördjupa dig i ingenjörernas-...


Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Magister i logistik och innovationsledning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i Gävle


Recensioner

Det finns inga recensioner för Magister i logistik och innovationsledning

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Magister i logistik och innovationsledning från Högskolan i Gävle, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön