Masterprogram i religionsvetenskap

Högskolan i Gävle
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Distans
120 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Masterprogram i religionsvetenskap

Programmet lägger ett särskilt fokus på interaktionen mellan kultur och religion, mellan individ och samhällelig kontext. Där identifieras även värden och normer som styr existentiell orientering.

Masterprogrammet uppmärksammar inte enbart svenska förhållanden, utan har en internationell dimension: historiskt växer kulturella förståelseformer fram i samspel med olika kulturer. Den muslimska kulturen kan inte förstås utan dess rötter och anknytning i renässanskulturen, som också är en del av det västeuropeiska kulturarvet. Genom ett historiskt/komparativt perspektiv på kultur och religion får många av dagens kulturmötesfrågor ett vidare perspektiv än det snäva nationalistiska eller monokulturella perspektivet. Förståelsen av den andres kulturella bakgrund leder till djupare förståelse av ens egen kulturella bakgrund och förståelsemönster.

Programmet omfattar fyra fördjupningar:

\- Miljö, hälsa och arbetsliv
\- Etik och ledarskap
\- Religionens plats i det postsekulära samhället
\- Religion och folktro i historia och nutid

Fördjupningarna utgör olika aspekter av det sammanbindande temat, som är relationen mellan religionen och den föränderliga samhälleliga kontext där religionen kommer till uttryck. Dessa fördjupningar anknyter också till Högskolans verksamhetsidé om en hållbar livsmiljö. Här är det särskilt betydelsen av människans existentiella dimension och kulturella självförståelse samt behovet av ett holistiskt synsätt inom olika områden hälsa, ledarskap med mera - som står i förgrunden när frågor om en hållbar livsmiljö behandlas.

Förkunskaper

\- Examen på grundnivå som omfattar minst 180 högskolepoäng\- 90 högskolepoäng inom huvudområdet religionsvetenskap\*\- Engelska 6.\*Vissa närbesläktade huvudområden kan, utöver religionsvetenskap, bedömas behörighetsgivande

Examen & Intyg

Masterexamen

Högskolan i Gävle

Högskolan i Gävle - populär och miljöcertifierad Gör som 16 000 andra -plugga på Högskolan i Gävle. Vi erbjuder dig både unika och utmanande utbildningar. Du kan läsa yrkesutbildningar som sjuksköterska och lärare eller varför inte fördjupa dig i ingenjörernas-...


Läs mer om Högskolan i Gävle och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Masterprogram i religionsvetenskap
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Högskolan i Gävle



Recensioner

Det finns inga recensioner för Masterprogram i religionsvetenskap

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Masterprogram i religionsvetenskap från Högskolan i Gävle, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön