Skriv! – Projekt: Facklitteratur

Jakobsbergs folkhögskola
Sammanfattning
Folkhögskola
Distans
1-2 terminer
Deltid
Facklitteratur

Skriv! – Projekt: Facklitteratur

Skriv! – Projekt: Facklitteratur

Författarkursen för dig som vill skriva sakprosa, arbeta med sakprosa och fördjupa dig i ett eget facklitterärt bokprojekt. Du söker in med projektbeskrivning, textprov och personligt brev. Du får bland annat handledning, respons, författarcoaching, webbinarier och videoföreläsningar. Kursen går på distans med två obligatoriska träffar på skolan. All övrig interaktion sker via digital plattform. Den startar två gånger per läsår (höst och vår), är på halvfart och berättigar till CSN.

Skrivkurs för arbete med eget facklitterärt projekt.

  • Distans och halvfart med CSN
  • Startar två gånger per läsår (höst och vår)
  • Möjlighet att gå två terminer (ansökan görs till en termin i taget)
  • Två obligatoriska närträffar och webbinarier
  • All övrig undervisning och interaktion sker via digital plattform
  • Handledning, respons, författarcoaching

Passion, kreativitet, disciplin

"Skriv! – Projekt: Facklitteratur" på Jakobsbergs folkhögskolas författarskola är författarkursen för dig som har ett facklitterärt projekt som du vill fördjupa dig i. Kursen ger dig ett inspirerande och stödjande sammanhang där du får möjlighet att presentera, diskutera och utveckla ditt projekt. 

Vår vision med denna kurs är att stimulera dig till att komma i kontakt med din passion för skrivandet och det du vill förmedla. Vi uppmuntrar, stöder och ger dig olika verktyg så att du kan skapa och upprätthålla den disciplin som behövs för att du ska kunna uppnå ditt mål med projektet. Du får genom bland annat författarcoaching hjälp med att formulera såväl mindre delmål som övergripande slutmål med kursen och ditt projekt.

Kursledarna är själva skribenter med flerårig erfarenhet av professionellt skrivande, både som lärare, handledare och utövare.

Så ansöker du

Ansökan och principer för antagning

Bifoga till ansökan ett personligt brev där du berättar om dig själv, ditt skrivande och varför du söker denna kurs. Skicka också med en projektbeskrivning på max två A4-sidor där du kort redogör för vad ditt projekt handlar om, hur det ser ut i nuläget och hur du vill arbeta med det (vi tar endast emot ansökningar för manus på svenska). Skicka med ett textprov från projektet på max två A4-sidor. Vi strävar efter att sätta samman en grupp som passar vårt arbetssätt och vår kursplan. Max antal deltagare: 13. Vi vill hitta en utvecklingspotential i de texter du skickar oss och i din projektbeskrivning. Vi lägger också stor vikt vid det personliga brevet och dina motiv till att söka denna kurs. Obs! Innan du skickar in din ansöka, läs noga igenom kursbeskrivningen på hemsidan och alla information om vad ansökan ska innehålla.

Examen & Intyg

Alla som genomgår kursen får ett intyg.

Kostnader

Gå till Jakobsbergs Folkhögskolas hemsida och Författarskolan.

Jakobsbergs folkhögskola

Jakobsbergs Folkhögskola

I en vacker herrgård i Jakobsberg, 20 minuter med pendeltåg från centrala Stockholm ligger Jakobsbergs folkhögskola. Sedan 1919 har skolan stått för en solidarisk och humanistisk samhällssyn. Vår religiöst och partipolitiskt obundna ställning ger utrymme för engagemang, kritiskt tänkande och...


Läs mer om Jakobsbergs folkhögskola och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Skriv! – Projekt: Facklitteratur
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Jakobsbergs folkhögskola

Recensioner

Det finns inga recensioner för Skriv! – Projekt: Facklitteratur

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Skriv! – Projekt: Facklitteratur från Jakobsbergs folkhögskola, fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön