Civilingenjörsutbildning i datateknik

KTH - Kungliga Tekniska högskolan
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Stockholm
300 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Stockholm

Civilingenjörsutbildning i datateknik

Civilingenjörsutbildningen inom Datateknik är en av KTH:s populäraste utbildningar och vänder sig till dig som vill vara med och påverka hur vårt alltmer digitala samhälle utvecklas. Efter examen väntar många kreativa arbetsuppgifter inom så gott som alla branscher, från traditionell industri och centrala samhällsfunktioner till nyare företag som utvecklar smarta appar och sociala medier.Utbildningen fokuserar inledningsvis på att ge alla studenter ett gediget kunnande om algoritmer och programutveckling. Därefter har du möjlighet att fördjupa dig inom det mesta som har med datorers användning att göra, som till exempel AI, datasäkerhet, dataanalys och virtuella verkligheter.Många branscher genomgår omvälvande omställningar där nya IT-system får alltmer dominerande roller. Detta gäller idag till exempel banker, transporter, hälso- och sjukvård samt underhållning, men många andra väntas följa efter. Behovet av kvalificerade experter är stort och utexaminerade studenter från datateknikutbildningen har lätt att hitta intressanta och välbetalda jobb.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet samt särskild behörighet: Fysik 2, Matematik 4 och Kemi 1 alternativt Fysik B, Matematik E och Kemi A. I vart och ett av ämnena krävs lägst betyget E eller Godkänd.

Examen & Intyg

Civilingenjörsexamen

KTH - Kungliga Tekniska högskolan

KTH är Sveriges största tekniska universitet med 18 000 studenter på fem olika campus. KTH är rankat som ett av de ledande tekniska universiteten i Europa och samarbetar med 250 universitet i världen. Utbildningen och forskningen täcker ett brett område...


Läs mer om KTH - Kungliga Tekniska högskolan och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

KTH - Kungliga Tekniska högskolan


Recensioner

Det finns inga recensioner för Civilingenjörsutbildning i datateknik

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön