Möbeltapetsering - Malmstens, kandidatprogram

Linköpings universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Stockholm
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Stockholm

Möbeltapetsering - Malmstens, kandidatprogram

Möbeltapetsering handlar om att bevara, förbättra och utveckla möbler utifrån praktiska och estetiska aspekter. Utbildningen vänder sig både till dig som har grundläggande kunskaper och dig med lång erfarenhet av möbeltapetsering. Under första året fokuserar du på grunderna i möbeltapetsering med inslag av bland annat digitala verktyg, materiallära och stilhistoria. Andra året kan du inrikta dig mot hantverks­- och materialförståelse, formgivning och konstnärlig gestaltning, eller produktutveckling för industriell tillverkning. Praktikperioden ger dig insyn i branschen, i Sverige eller utomlands. Många utexaminerade studenter startar egen verksamhet. Inom industrin finns också ett stort behov av utbildade tapetserare för att möta kraven på designade och hållbara kvalitetsmöbler.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet Dokumenterad konstnärlig och teknisk förmåga Antagning genom alternativt urval. Ansökningsinformation med instruk­tioner om uppgifter för portfolio/arbetsprover finns längre ner på programmets sida.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Linköpings universitet

Linköpings universitet är ett av Sveriges större lärosäten med 27 000 studenter, 4 000 anställda och över 120 utbildningsprogram. Linköpings universitet har utbildning och forskning inom teknik och naturvetenskap, medicin och vård, utbildningsvetenskap, samhälls- och beteendevetenskap och humaniora. Linköpings universitets ambition är...


Läs mer om Linköpings universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Linköpings universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Möbeltapetsering - Malmstens, kandidatprogram

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön