Kompletterande pedagogisk utbildning, KPU - Inriktning mot gymnasieskolan

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Distans
90 hp
Heltid
Distans
Startdatum: Höst 2024 - Distans

Kompletterande pedagogisk utbildning, KPU - Inriktning mot gymnasieskolan

Vill du jobba som högstadie- eller gymnasielärare och har tillräckliga ämneskunskaper men saknar den pedagogisk-didaktiska delen för att bli behörig lärare? Genom att komplettera med Kompletterande pedagogisk utbildning, KPU, kan du få en ämneslärarexamen och bli behörig att undervisa i ett eller flera ämnen. Utbildningen ges på heltid under tre terminer och ges på distans med ett fåtal fysiska träffar per termin. Däremellan sker kommunikation mellan studenter och lärare via en webbaserad lärplattform. I utbildningen varvas utbildningsvetenskaplig kärna (UVK), ämnesdidaktik och verksamhetsförlagd utbildning (VFU). . I den utbildningsvetenskapliga kärnan utvecklar du generella lärarkunskaper. Det är kunskaper som hjälper dig i din yrkesroll och handlar till exempel om ledarskap, konflikthantering, bedömning och betygsättning. Den verksamhetsförlagda delen av utbildningen ges i två perioder om fem veckor och en om tio veckor. VFU kan endast genomföras på skolor inom lärosätets partnerområden.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på grundnivå samt särskild behörighet inom respektive antagningsämne och skolform i aktuell antagningsomgång. Förkunskapskraven för respektive ämne anges på programsidan på Lnu.se. För inriktning mot gymnasieskolan krävs ämneskunskaper som motsvarar ämnesstudier om minst 120 högskolepoäng. För examensomfattningen 300 och 330 högskolepoäng måste ämnesstudierna inkludera ett självständigt arbete om minst 15 högskolepoäng.

Examen & Intyg

Ämneslärarexamen

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Kompletterande pedagogisk utbildning, KPU - Inriktning mot gymnasieskolan
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Linnéuniversitetet

Pedalstråket 11
392 31 Kalmar


Recensioner

Det finns inga recensioner för Kompletterande pedagogisk utbildning, KPU - Inriktning mot gymnasieskolan

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Kompletterande pedagogisk utbildning, KPU - Inriktning mot gymnasieskolan från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön