Matematik och modellering, masterprogram - Inriktning Algebra med kryptering och kodning

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Växjö
120 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Växjö

Matematik och modellering, masterprogram - Inriktning Algebra med kryptering och kodning

Den teknologi vi använder i dagens moderna samhälle baseras i allt större utsträckning på matematiska modeller och beräkningar.Programmet vänder sig till dig som är intresserad av matematik och som vill använda dina kunskaper för problemlösning och för att utveckla nya modeller. Det ger även möjlighet till en akademisk karriär. Programmet har tre inriktningar, vilka samtliga avslutas med ett masterarbete.Analys och matematisk fysik: Ger en gedigen utbildning i matematik med inriktning mot matematisk fysik. Innehåller bl.a. kurser i komplex analys, distributionsteori och partiella differentialekvationer.Algebra med kryptering och kodning: Du läser allmänna kurser i matematik och modellering samt inriktningskurser inom algebra, talteori, kryptering och kodningsteori.Matematisk statistik och finansmatematik: Du läser kurser i matematik och modellering, men tränas också i stokastiskt tänkande och statistiska färdigheter. Innehåller bl.a. kurser i stokastisk analys och försäkringsmatematik.Vi har även ett utbytesavtal med University of Insubria i Como, Italien, som erbjuder ett motsvarande program. Detta ger dig tillgång till ett stort utbud av kurser att välja mellan. Möjligheten finns också att studera en eller två terminer i Como utan några studieavgifter för att plocka ut en så kallad double degree, dvs. en examen från två olika universitet, vilket kan vara meriterande ifall du funderar på en internationell karriär.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt särskild behörighet:Kandidatexamen omfattande 180 hp eller motsvarandeMinst 90 hp i matematikEngelska 6 eller motsvarande.

Examen & Intyg

Masterexamen

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Matematik och modellering, masterprogram - Inriktning Algebra med kryptering och kodning
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Matematik och modellering, masterprogram - Inriktning Algebra med kryptering och kodning

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Matematik och modellering, masterprogram - Inriktning Algebra med kryptering och kodning från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön