Sustainable Democracy and Governance

Linnéuniversitetet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Växjö
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Växjö

Sustainable Democracy and Governance

Vill du bli statsvetare samtidigt som du har ett särskilt intresse för frågor om hållbarhet, demokrati och samhällsstyrning? Det statsvetenskapliga programmet Sustainable Democracy and Governance kombinerar studier i statsvetenskap och politik med profilering mot hållbar demokratisk samhällsstyrning. Du har dessutom möjlighet att göra praktik och att studera utomlands.Programmet Sustainable Democracy and Governance ger en unik möjlighet att studera statsvetenskap som huvudämne i samma omfattning som i andra statsvetarprogram (90hp) men i kombination med särskilda programkurser inom området hållbar demokratisk samhällsstyrning (60hp). Programkurserna är inriktade mot hållbarhet, internationellt samarbete, folkrätt, mänskliga rättigheter och andra frågor av betydelse för hållbar demokratisk samhällsstyrning, såsom varför maktmissbruk och korruption uppstår i politik och förvaltning och hur det kan motverkas för att stärka den representativa demokratin. Dessa frågor och studier av hur politik och förvaltning (lokalt, nationellt och internationellt) hanterar olika utmaningar som ofta kräver samarbete inom och mellan stater för att lösas genomsyrar utbildningen. Programmet förbereder dig för de jobb i Sverige och andra länder som möter utexaminerade statsvetare. Frågor om hur demokratisk samhällsstyrning på ett hållbart sätt kan hantera gränsöverskridande utmaningar och god förståelse av omvärlden blir allt viktigare på arbetsmarknaden. Undervisningen är forskningsbaserad och lärarna har hög ämneskompetens. Kopplingen till det omgivande samhället är stark och programmet har en tydlig internationell profil. Utöver programmets lärare möter du dessutom inbjudna gästföreläsare med praktiska erfarenheter från arbete med frågor som är centrala inom programmet. Du har möjlighet att välja att göra en praktiktermin, i Sverige eller utomlands, vilket skapar goda möjligheter till kontakter med intressanta arbetsplatser. Du kan också välja att studera utomlands, inom eller utanför Europa. Dessutom läser du vissa av kurserna i programmet på engelska tillsammans med utbytesstudenter från andra länder.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Samhällskunskap 1b alt. Samhällskunskap 1a1 + 1a2 och Engelska 6.

Examen & Intyg

Kandidatexamen

Linnéuniversitetet Facebook

Linnéuniversitetet

Ett modernt, internationellt universitet i Småland

Linnéuniversitetet är ett modernt, internationellt universitet där allt är möjligt. Linnéuniversitetet finns i Kalmar och Växjö. Universitetet erbjuder över 150 utbildningsprogram och 1 300 fristående kurser inom en rad olika områden. Utbildningar ges både på campus och på distans. Att studera...


Läs mer om Linnéuniversitetet och visa alla utbildningar

Gör en intresseanmälan

Få svar på dina frågor om Sustainable Democracy and Governance
Kom i kontakt med skolan
Inga kostnader eller förbindelser

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till utbildaren

Recensioner

Det finns inga recensioner för Sustainable Democracy and Governance

Gör en intresseanmälan

För att få mer information om utbildningen Sustainable Democracy and Governance från Linnéuniversitetet , fyll i dina uppgifter:

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön