Den ryskspråkiga litteraturen efter Sovjetunionens fall

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Den ryskspråkiga litteraturen efter Sovjetunionens fall

I kursen ges grundläggande kunskaper om den heterogena litteratur som publicerats efter Sovjetunionens fall 1991 och fram till i dag. Begreppet litteratur används i vid bemärkelse och inkluderar studiet av såväl renodlad fiktion, självbiografier, vittneslitteratur som olika former av dokumentärt influerad prosa, drama och poesi. Även filmmediet beaktas. Genom upprepade färdighetsövningar i konsten att analysera, erhålls en fördjupad kunskap om den ryskspråkiga samtidslitteraturen och dennas betydelse för de kulturella processer som på allvar inleddes under senare delen av 1980-talet, t ex beskrivningar av de olika kollektiva och individuella trauman som präglade Sovjettiden.

 

Distans

Kursen ges på distans med stöd av den nätbaserade lärplattformen Canvas. Kursen innehåller regelbundna seminarier på Zoom. Du behöver ha tillgång till en dator med internetuppkoppling, webbkamera och headset under hela kursperioden.

https://www.sol.lu.se/kurs/RYSD15/VT2024/

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Den ryskspråkiga litteraturen efter Sovjetunionens fall

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön