Litteraturvetenskap: Litterära perspektiv på sjukdom och död

Lunds universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Litteraturvetenskap: Litterära perspektiv på sjukdom och död

Sjukdom, sårbarhet, lidande och död alla är de är existentiella erfarenheter vi kan få en fördjupad förståelse av genom litterära skildringar.

Hur gestaltas sjukdom? Hur skildras dödsögonblicket? Vilka bilder och vilken symbolik används om sjukdomar och hur kan också sjukdom i sig bli till symbol? På denna kurs diskuterar vi i en serie seminarier historiska och samtida litterära och teoretiska verk som aktualiserar och gestaltar människans möte med sjukdom och död. Kursen riktar sig till alla med intresse för temat: humanister såväl som medicinare, vårdvetare och psykologer, studenter såväl som yrkesverksamma.

Litterära perspektiv på sjukdom och död är en kvällskurs på halvfart som ges på distans med stöd av den nätbaserade lärplattformen Canvas. Kursen innehåller regelbundna lektioner på Zoom. Du behöver ha tillgång till en dator med internetuppkoppling, webbkamera och headset under hela kursperioden. Kursen ges med seminarier en kväll i veckan.

https://www.sol.lu.se/kurs/LIVA19/

Förkunskaper

Grundläggande behörighet 

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Litteraturvetenskap: Litterära perspektiv på sjukdom och död

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön