Tekniskt/naturvetenskapligt basår, Teknisk inriktning

Lunds universitet
Sammanfattning
Högskola / Universitet
Helsingborg
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Helsingborg

Tekniskt/naturvetenskapligt basår, Teknisk inriktning

Vill du utbilda dig till högskoleingenjör, civilingenjör eller brandingenjör men saknar kurser som krävs för behörighet? På LTH vid Campus Helsingborg har du möjlighet att skaffa dig rätt förkunskaper. Utbildningen omfattar huvudsakligen matematik, fysik och kemi.

Tekniskt basår vänder sig till dig som saknar den särskilda behörigheten som krävs för att läsa på en teknisk högskola, men som har läst Matematik 2 på gymnasiet.

Basåret pågår under höst- och vårterminen och undervisningen är uppdelad i föreläsningar, övningar och laborationer. I början av utbildningen repeteras viktiga moment från Matematik 1 och 2. Samtidigt läser man in nya moment så att alla studenter har samma bakgrund inför Matematik 3c.

Innehåll:

  • Matematik 3c
  • Matematik 4
  • Fysik 1-2
  • Kemi 1*
  • Teknisk orienteringskurs
  • Tillämpad kemi*

*Under basåret sker 6 kemilaborationer på Kemicentrum i Lund. (Kostnaderna för resor mellan Helsingborg och Lund står du som student själv för.) 

Betyg/godkänt basår

Godkänt Tekniskt basår uppnås när alla obligatoriska moment på basåret är godkända och examinerade på LTH. Betyget godkänd/underkänd sätts på varje kurs som ingår i basåret. Graderade betyg används ej på basåret. Det innebär att ditt meritvärde från gymnasiet inte påverkas av basåret.

Godkänt basår krävs för att platsgaranti till valfri högskoleingenjörsutbildning ska gälla.

Även om du tidigare läst någon av kurserna som ingår i basåret, måste du läsa om den och bli examinerad i kursen vid LTH, för att få ett godkänt basår.

Platsgaranti/fortsatta studier

Godkänt tekniskt basår ger platsgaranti till valfri högskoleingenjörsutbildning vid LTH, samt behörighet att söka civil- och brandingenjörsutbildningar.

Platsgarantin för att påbörja en högskoleingenjörsutbildning hösten samma år gäller under förutsättning att du sökt utbildningen senast 15 april via antagning.se och är godkänd på hela basåret senast mitten av juni. Platsgarantin gäller endast för höstterminen efter det läsår som du antagits till tekniskt basår.

Du kan välja mellan Datateknik, Elektroteknik med automation, Byggteknik med arkitektur, Byggteknik - järnvägsteknik och Byggteknik - väg-/trafikteknik.

Frågor om utbildningen

Har du frågor om meritpoäng, antaning och behörighet kan du kontakta Lunds universiets centrala studievägledning.

Lunds universitets centrala studievägledning

Har du frågor om utbildningen och platsgarantin kan du kontakta LTH:s karriär- och studievägledare.

https://www.lth.se/utbildning/tekniskt-basar/

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Matematik 2a eller 2b eller 2c

Lunds universitet

Lunds universitet

Lunds universitet har sin naturliga plats bland Europas främsta lärosäten. Som Skandinaviens största enhet för högre utbildning och forskning bedriver universitetet idag verksamhet inom ett brett spektrum av ämnen. På Lunds universitet arbetar cirka 6 800 personer – lärare, forskare, administrativ...


Läs mer om Lunds universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Lunds universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Tekniskt/naturvetenskapligt basår, Teknisk inriktning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön