Mätning av innovation

Mälardalens universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Eskilstuna
7.5 hp
Deltid

Mätning av innovation

Syftet med kursen Mätning av innovation är att utveckla praktisk och teoretisk förståelse av vad det innebär att mäta innovation och riktar sig till den som är intresserad av undersökningar med kvantitativa tillvägagångssätt. Kursdeltagaren inhämtar kunskaper om olika typer av mätningar som metod för datainsamling och underlag för styrning och beslutfattande. Motiv bakom mätning och kartläggning av innovation, innovationsförmågor och innovationskompetenser är viktiga utgångspunkter i design av sådana undersökningar. I föreläsningar, litteraturstudier och seminarium diskuteras möjligheter och utmaningar med innovationsmätningar samt dess konsekvenser för individen, organisationen och samhället.

Förkunskaper

Avslutade kurser om minst 45 hp varav minst 22,5 hp inom ämnet Innovationsteknik. Inom Innovationsteknik ska följande två kurser vara avslutade: Introduktion till innovationsteknik 7,5 hp samt Processer för värdeskapande 7,5 hp.

Mälardalens universitet

Ditt livs resa börjar på Mälardalens universitet

Mälardalens universitetär en startstation för dig som vill vidare. Vi är en av de bästa i landet på att ge utbildning som leder till jobb. Cirka 80 procent av våra studenter får jobb inom ett år efter examen. Inte så dumt...


Läs mer om Mälardalens universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Mälardalens universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Mätning av innovation

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön