Produktutveckling och design: Högskoleingenjörsutbildning

Malmö universitet
Sammanfattning
Program (grundnivå)
Malmö
180 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Malmö

Produktutveckling och design: Högskoleingenjörsutbildning

Produktutvecklingsingenjörer skapar funktionella produkter och tjänster som tjänar människors varierande och föränderliga behov. Det görs genom att i produktutvecklingskedjan (behov-idé-marknad) koppla ihop olika tekniska, mänskliga och affärsmässiga faktorer. En produktutvecklingsingenjör har ofta fokus på slutmålet som är att leverera en färdig, attraktiv och värdeskapande produkt.På högskoleingenjörsprogrammet i Produktutveckling och design får du lära dig att systematiskt utveckla nya produkter. Produktutvecklingsprocessen uppmuntrar till så väl kreativitet och estetik som att metodiskt driva ett innovationsprojekt. Har du intresse för matematik och fysik, och ett kreativt sinne så kommer du att trivas på utbildningen och som färdigutbildad produktutvecklingsingenjör. Utbildningen ger dig en stabil och bred kunskapsbas som gör dig redo att arbeta i olika miljöer och sammanhang.Dagens accelererande förändringstakt innebär en växande efterfrågan på duktiga produktutvecklare som effektivt kan leverera nya, innovativa produkter till en alltmer kräsen marknad. Programmet har ett välutvecklat samarbete med näringslivet i regionen. Utbildningen är därför väl anpassad till arbetsmarknadens behov.Det finns möjligheter att studera utomlands den femte terminen. Om man vill fördjupa sig, finns olika mastersprogram att läsa vidare på efter avslutad examen antingen vid Malmö universitet eller vid andra lärosäten i Sverige eller internationellt.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1 och Matematik 3c eller Matematik D. (Om du saknar behörighet kan Naturvetenskapligt/tekniskt basår vara ett alternativ för dig)

Examen & Intyg

Högskoleingenjörsexamen

Malmö universitet

Oavsett var man befinner sig i centrala Malmö är det aldrig långt till högskolan. Verksamheten bedrivs på Universitetsholmen i Västra hamnen, en av landets mest spännande och expansiva stadsdelar just nu, samt vid Universitetssjukhuset Mas i de södra delarna av...


Läs mer om Malmö universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Malmö universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Produktutveckling och design: Högskoleingenjörsutbildning

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön