Analytiska metoder inom miljöforensik I

Örebro universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Örebro
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Örebro

Analytiska metoder inom miljöforensik I

Kursen behandlar analysmetoder för kemiska och biologiska prover samt tolkning av komplexa kemiska blandningar. Kursen beskriver komplementära metoder och tekniker som kopplar ihop identifiering, källspårning, toxicitet och transformering/ombildning av kemiska föroreningar. Betoning kommer att läggas på provtagningstekniker och analys av miljöprover då dessa är viktiga i miljöforensiska undersökningar. Kvantitativ analys med hjälp av masspektrometri (MS) för både organiska och oorganiska ämnen kommer att demonstreras. Vidare ingår även standardiserade bioanalytiska metoder, huvudsakligen cellbaserade metoder för att mäta mekanismspecifika effekter av organiska ämnen, samt fiskembryotester för att studera utvecklingstoxikologiska effekter. Dessutom ingår relevanta kvalitetssäkrings- och kvalitetskontrollåtgärder i miljöforensiska undersökningar samt projektledning. Kursen behandlar också sannolikhet och beskrivande statistik av kemiska och biologiska data samt olika grafiska visualiseringstekniker för att förmedla vetenskaplig information på ett tydligt och koncist sätt.

Förkunskaper

90 hp med successiv fördjupning inom ett naturvetenskapligt huvudområde med 60 hp med successiv fördjupning i kemi. Dessutom krävs Engelska 6/Engelska B.

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Analytiska metoder inom miljöforensik I

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön