Hälso- och sjukvårdskuratorsprogrammet

Örebro universitet
Sammanfattning
Program (avancerad nivå)
Örebro
60 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Örebro

Hälso- och sjukvårdskuratorsprogrammet

Hälso- och sjukvårdskuratorsprogrammet om 60 högskolepoäng på avancerad nivå leder till en yrkesexamen som hälso- och sjukvårdskurator. Den som erhållit Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen kan efter avslutad utbildning ansöka hos Socialstyrelsen om legitimation. Som nyutexaminerad socionom ger utbildningen en möjlighet till specialisering och ökad anställningsbarhet inom yrkesområdet. För dig som idag är yrkesverksam som socionom inom andra verksamhetsområden ger utbildningen en möjlighet att bredda dina framtida karriärvägar. Under utbildningen fördjupar du dina kunskaper om hälsa och ohälsa och om juridiska och etiska frågeställningar inom hälso- och sjukvården. Utbildningen sker i nära samverkan med yrkesverksamma kuratorer inom hälso- och sjukvården. I utbildningen ingår en verksamhetsförlagd kurs där du som studerande utvecklar din förmåga att under kvalificerad handledning delta i det kliniska psykosociala arbetet inom något av hälso- och sjukvårdens olika verksamhetsområden.

Förkunskaper

Socionomexamen (inklusive ett självständigt arbete om 15 högskolepoäng) samt minst ett års yrkeslivserfarenhet som socionom på minst halvtid efter avlagd socionomexamen. Dessutom krävs Svenska 3/Svenska B och Engelska 6/Engelska B.

Examen & Intyg

Hälso- och sjukvårdskuratorsexamen

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Hälso- och sjukvårdskuratorsprogrammet

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön