Interpretation I, avancerad nivå

Örebro universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Örebro
15 hp
Deltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Örebro

Interpretation I, avancerad nivå

Kursen vänder sig till dig som vill fördjupa dig på ditt instrument/sång eller inom kammarmusik tillsammans med en redan etablerad ensemble. Studierna utformas i stor utsträckning individuellt under ledning av erfarna lärare på högsta internationella nivå.Ur kursinnehållet: Huvudinstrument/sång eller kammarmusik Konserter Samspel med pianist Professionell inspelning.Vi tar emot svenska och internationella studenter på alla traditionella orkesterinstrument* samt saxofon, piano, gitarr och sång. *slagverk endast med inriktning marimba och vibrafon.Studierna i kammarmusik sker tillsammans med en redan etablerad ensemble. Alla i ensemblen behöver söka kursen individuellt.Det individuella upplägget och den generösa lektionstiden ger dig maximala möjligheter att utveckla ditt musikerskap utifrån dina egna målsättningar. Vid instuderingen av ny repertoar får du/ni möjlighet att spela den inför publik på någon av våra konserter. Ska du göra en provspelning har du alla möjligheter att finslipa detaljerna tillsammans med din lärare och öva på att spela styckena i skarpt läge utanför övningsrummet.Kursen ger dig även tillfälle att göra en inspelning av professionell kvalitet och lära dig mer om t ex mikrofonplacering. Möjligheterna är många, och för att få ut mesta möjliga av studierna bör du vara beredd att arbeta självständigt och ha en tydlig bild av vad du vill uppnå.På Musikhögskolan vid Örebro universitet har du tillgång till ändamålsenliga och välutrustade lokaler för övning och repetitioner. Konserterna ges i skolans eftertraktade konsertsal med en Steinway konsertflygel och professionella tekniker för ljud och ljus. Som student får du tillgång till notbibliotek, musik- och notskrivningsprogram, konton för digitala tidskrifter m m. Musikhögskolan i Örebro är en kreativ plats där det är lätt att knyta kontakter och starta samarbeten med musikutövare inom andra fält. Skulle du välja att bo på annan ort är det möjligt genom att lektionstillfällena planeras i samråd med lärarna och viss hänsyn därmed kan tas till vad som fungerar med din vardag.

Förkunskaper

Konstnärlig kandidatexamen i musik eller musiklärarexamen samt godkänt färdighetsprov, alternativt konstnärlig masterexamen i musik (med samma huvudinstrument). Dessutom krävs Engelska 6/Engelska B.

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Interpretation I, avancerad nivå

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön