Miljövetenskap, Livsmedelsvetenskap II, Produktionsfysiologi

Örebro universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Örebro
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Örebro

Miljövetenskap, Livsmedelsvetenskap II, Produktionsfysiologi

Utifrån grundläggande växt- och djurfysiologi värderas vegetabiliska och animaliska matråvarors olika kvaliteter. De analyseras kemiskt avseende närings- och hälsoeffekter. Den hållbara utbildningsträdgården på universitets campus och samverkande producenters produkter används som råvaror. Skörd, lagring och kvalitet efter skörd analyseras i laborativa moment. Odlingsprojekt genomförs med fokus på miljöfaktorers påverkan, bland annat inducerad stress, på tillväxt och produktkvalitet.

Förkunskaper

Miljövetenskap, Livsmedelssystem, en introduktion, 7,5 hp, Miljövetenskap, Livsmedelsvetenskap I, Nutrition, 7,5 hp samt 6 hp från Miljövetenskap, Agroekologi, 15 hp.

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Miljövetenskap, Livsmedelsvetenskap II, Produktionsfysiologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön