Miljövetenskap, Livsmedelsvetenskap IV, Användning och förädling av lokala råvaror

Örebro universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Örebro
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Örebro

Miljövetenskap, Livsmedelsvetenskap IV, Användning och förädling av lokala råvaror

I kursen tillämpas etablerade vetenskapliga teorier, analyser och förädlingsmetoder i ett måltidsperspektiv. Ett kvalitetsperspektiv som utgår från olika dimensioner av hållbarhet utgör utgångspunkt för att utvärdera råvarorna och deras användning, förädlingsmetoder och tillagning. Samverkan sker med små och medelstora livsmedelsföretag. Kursen har inslag av gastronomi och kan dra nytta av universitets profilområde Mat och hälsa.

Förkunskaper

3 hp från Miljövetenskap, Livsmedelsvetenskap II, Produktionsfysiologi, 7,5 hp.

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Miljövetenskap, Livsmedelsvetenskap IV, Användning och förädling av lokala råvaror

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön