Polisiärt arbete

Örebro universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Örebro
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Örebro

Polisiärt arbete

Polisen och hur polisen arbetar är en viktig del av det straffrättsliga systemet. Interaktionen mellan polisen och medborgare är central för att polisen ska ha goda förutsättningar för att förebygga och utreda brott, skydda och erbjuda stöd till brottsoffer samt arbeta för ett tryggare samhälle. Kursen behandlar grundläggande begrepp inom kunskapsområdet polisiärt arbete och förklarar polisens roll i Sverige och internationellt. Kursen innebär också en orientering i aktuell forskning inom området där olika forskningsmetoder som vanligen används inom forskningsfältet belyses samt att forskning om olika polismetoder, exempelvis problemorienterat polisarbete och hot-spotsinriktat arbete behandlas. Kursen belyser även hur denna typ av forskning kan användas för att problematisera mediala och andra icke-vetenskapliga källors presentationer av polisen och deras arbete, men också hur denna kunskap kan användas för att utveckla polisens brottsförebyggande och trygghetsskapande uppdrag.

Förkunskaper

60 högskolepoäng varav 30 högskolepoäng inom ett beteende- eller samhällsvetenskapligt ämnesområde alternativt minst ett års arbetslivserfarenhet inom det kriminologiska fältet.

Örebro universitet

Örebro universitet är ett av Sveriges mest expansiva universitet med cirka 17 000 studenter och 1 260 anställda. Tre kilometer, eller tio minuter på cykel, från centrala Örebro ligger universitetets huvudcampus. Campusområdet är som en egen liten stad - förutom...


Läs mer om Örebro universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Örebro universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Polisiärt arbete

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön