Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Lund
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Lund

Vegetationsdesign

Det här är en kurs där du får möjlighet att tillämpa olika typer av kunskaper från tidigare programkurser, genom skapandet av designlösningar för skogslandskap.Kursen ger grundläggande förståelse för vegetationsdynamik och ger grundläggande insikter i designteori. Den utvecklar också en förståelse för faktorer som måste beaktas vid utformning av skogsvegetation.Genom kursen får du grundläggande färdigheter i att utforma ett skogslandskap. Detta övas främst genom olika fallstudier, där du kommer att pröva på de olika arbetsmoment som normalt uppstår under processen med skogsdesign, skogsplanering och skogsskötsel. Fallstudierna kommer att innehålla designöverväganden som behöver göras när man: planerar en ny skogsplantering sköter ungskogen genom olika utvecklingsstadier fram till mogen skog sköter och utvecklar en redan mogen skog.Sammantaget syftar kursen till att skapa förståelse för hur olika aspekter, såsom virkesproduktion och tillhörande ekonomi, estetik, biologisk mångfald, rekreation och andra användaraspekter, samt nödvändiga underhållsåtgärder, alla kan införlivas i goda helhetslösningar för skogslandskapet.

Förkunskaper

Grundläggande behörighet för utbildning på grundnivå samt kunskaper motsvarande:- 7,5 hp skogsbruksvetenskap- 7,5 hp landskapsarkitektur- Engelska B.Då kursens undervisningsspråk är engelska medges undantag från kravet på svenska för grundläggande behörighet.

SLU (Sveriges lantbruksuniversitet)

SLU:s kunskap är på många sätt så nära livet. Vi arbetar med förutsättningarna för liv, livsbetingelserna för människor, djur och natur samt hur vi bäst förvaltar allas våra gemensamma naturresurser idag och i framtiden. Vår huvuduppgift är att genom högkvalitativ...


Läs mer om SLU (Sveriges lantbruksuniversitet) och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

SLU (Sveriges lantbruksuniversitet)


Recensioner

Det finns inga recensioner för Vegetationsdesign

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön