Astronomi, självständigt arbete

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Stockholm
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Vår 2024 - Stockholm

Astronomi, självständigt arbete

Kursen består av ett självständigt arbete under en lärares handledning. Ämne väljer du i samråd med din handledare och studierektor. Problemställning och den vetenskapliga bakgrunden skall presenteras tillsammans med en sammanställning av den relevanta vetenskapliga litteraturen. Ett självständigt och vetenskapligt förhållningssätt skall uppvisas, där tidigare astronomi/fysikkunskaper kommer till användning. Arbetet presenteras i form av en uppsats och ett seminarium.

Förkunskaper

För tillträde till kursen krävs minst 135 högskolepoäng varav kurserna Kvantmekanik I, 7,5 hp, FK5011 och Kvantmekanik II, 7,5hp, FK5012 eller motsvarande och två av kurserna Kosmologi, 5 p, AI1340, Introduktion till astropartikelfysik, 7,5 hp, FK5001, Astrofysikaliska spektra, 5 p, AI1380 eller Stjärnornas struktur och utveckling, 5 p, AI1360 eller motsvarande ska ingå. Valet av kurser styr inriktningen på det självständiga arbetet.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Astronomi, självständigt arbete

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön