Kritiska perspektiv på karriärprocesser

Stockholms universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2024 - Distans

Kritiska perspektiv på karriärprocesser

Kursen vänder sig till dig som vill stärka dina teoretiska kunskaper om hur individers och gruppers karriärvägar formas. I kursen fördjupar ni er i centrala teorier och begrepp vad gäller människors karriärprocesser: val, lärande och förändring i relation till utbildning och arbetsliv. Kursen ska också bidra till din förmåga att kunna kritiskt analysera teorier och begrepp inom området och diskutera detta i relation till en vägledande praktik. Kursen kommer därmed att behandla centrala begrepp inom området utifrån kritiska samhällsvetenskapliga perspektiv som frågor om t ex maktrelationer och dominansförhållanden. Kursinnehållet knyts till den karriärvägledande praktikens utmaningar och möjligheter. Genom kursen utvecklar du din förmåga att förstå och kritiska granska komplexa frågor och fenomen vad gäller individers karriärprocesser och studie- och yrkesvägledande verksamheter.Kursen ges som fristående kurs på avancerad nivå och inom ramen för Masterprogrammet i pedagogik i studiegång mot Karriärutveckling och vägledning.

Förkunskaper

Lärarexamen om minst 180 hp innefattande ett examensarbete om minst 15 högskolepoäng eller examen om 180 högskolepoäng i samhällsvetenskap, humaniora, vårdvetenskap/medicinsk vetenskap, innefattande ett examensarbete om minst 15 högskolepoäng. Svenska 3/Svenska som andraspråk 3.

Stockholms universitet

Stockholms universitet

En utbildning från Stockholms universitet är en merit som skapar goda förutsättningar för arbete och karriär, både nationellt och internationellt. Du kan välja bland över 200 program och 1900 fristående kurser inom humaniora, juridik, lärarutbildning, naturvetenskap, samhällsvetenskap och språk. Vid...


Läs mer om Stockholms universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Stockholms universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Kritiska perspektiv på karriärprocesser

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön