PlaygroundSquad, Upplevelse- och Speldesign

Tension Education AB
Sammanfattning
Yrkeshögskola
Falun
450 yh-poäng
Heltid

PlaygroundSquad, Upplevelse- och Speldesign

PlaygroundSquad, Upplevelse- och Speldesign

Game designers skaparna ramarna för spelupplevelsen. De skapar regler, utmaningar, händelser och allt däremellan som sker i spelet. Som Game Designer på PSQ lär du dig grundläggande principer inom speldesign som kan appliceras för vilket spel som helst.

Utbildningen börjar med att lära dig de grundläggande principerna i att ta fram koncept och idéer för spel. Sedan läggs fokus på praktiskt lärande med implementering och spelskapande, för att sedan avsluta med praktiskt utförande och avancerad teori.

Läroplan

Läroplanen för designprogrammet är väldigt grundläggande och kräver inga förkunskaper inom speldesign. Det är dock en fördel om du är en fena på engelska. 

Inledningsvis får du lära dig om vad som skapar en spelupplevelse och du får ta fram spelidéer och beskriva upplevelser i spel. Ju längre utbildningen fortsätter, desto mer praktiska blir också kurserna. Du får arbeta med script och spelredigeringsprogram (Unity, Unreal etc.) som verktyg för att skapa en spelupplevelse.

Som speldesigner får du också lära dig grunderna i projektledning och kommer att leda alla presentationer som hålls i och med spelprojekten då det oftast är speldesignern som är projektledare för varje spelprojekt.

Förkunskaper

ANSÖK

Det krävs inga förkunskaper eller erfarenhet av speldesign för att ansöka till vår utbildning inom spel design.

Hitta till utbildaren

Tension Education AB

Recensioner

Det finns inga recensioner för PlaygroundSquad, Upplevelse- och Speldesign

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön