Idrottspsykologi: verktyg för prestation och hälsa

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Distans
7.5 hp
Deltid
Distans
Startdatum: Vår 2025 - Distans
Sista ansökan: 2024-10-15

Idrottspsykologi: verktyg för prestation och hälsa

Välkommen till idrottspsykologins spännande värld! I denna kurs kommer vi att utforska hur tankar, känslor och beteenden påverkar prestation och hälsa, och vi kommer studera olika psykologiska strategier som kan användas för att maximera prestation och främja en hållbar och balanserad idrottskarriär.

Genom att integrera teoretiska modeller, evidensbaserade metoder och praktiska tillämpningar ger kursen dig viktiga verktyg för att främja hållbar prestation, både inom och utanför idrotten. Kursen fokuserar därför inledningsvis på olika psykologiska faktorer som påverkar prestation och välbefinnande, såsom motivation, stress, prestationsångest och motgångar.  Sen riktas fokus mot strategier och arbetsmetoder inom samtalsmetodik, self-compassion, medveten närvaro och beteendeanalys/ beteendeförändring. Kursen kommer också att betona viktiga etiska och professionella riktlinjer i tillämpningen av idrottspsykologiska verktyg, samt främja en holistisk syn på prestation och hälsa.

För att göra kursen relevant kommer psykologiska teorier att tillämpas på olika scenarier inom idrottsvärlden där praktiska övningar, simuleringar och diskussioner ger dig möjlighet att utveckla strategier som kan användas omedelbart.

Denna kurs är idealisk för tränare, ledare eller chefer med intresse för prestation, psykologi och hälsa, och syftar till att rusta dig med relevanta verktyg för att främja hållbar prestation och hälsa. Så om du vill ta din förståelse för idrottspsykologi till nästa nivå och verkligen göra skillnad inom idrottsvärlden, då är den här kursen för dig!

Förkunskaper

Grundläggande behörighet

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet



Recensioner

Det finns inga recensioner för Idrottspsykologi: verktyg för prestation och hälsa

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön