Ledarskap och organisation I

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (avancerad nivå)
Umeå
15 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Umeå

Ledarskap och organisation I

Kursen ger en fördjupning inom det vetenskapliga området ledarskap och organisation med särskilt fokus på teori. Kursen behandlar flera teoretiska perspektiv, teorier och analysmodeller som har utvecklats inom området, med syfte att förstå och förklara olika aspekter av ledarskap och organisation, inklusive grupprocesser. Dessa teoretiska verktyg tillämpas via analyser av organisations- och ledarskapsstrategier för en specifik verksamhet, samt via grupprocesser som kursdeltagarna själva deltar i.

Förkunskaper

90 högskolepoäng inklusive examensarbete 15 hp i något av ämnena ekonomisk historia, etnologi, freds- och konfliktstudier, företagsekonomi, genusvetenskap, idrottspedagogik, kognitionsvetenskap, kulturanalys, kulturgeografi, pedagogik, psykologi, socialt arbete, sociologi, statsvetenskap eller motsvarande. Behörighet ger även kandidatexamen från Beteendevetenskapliga programmet med inriktning mot IT-miljöer, socionomexamen, studie- och yrkesvägledarexamen eller gymnasielärarexamen inom samhällsvetenskapligt område. Dessutom krävs Engelska B/6 och svenska för grundläggande behörighet för högskolestudier.

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Ledarskap och organisation I

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön