Neurobiologi

Umeå universitet
Sammanfattning
Fristående kurser (grundnivå)
Umeå
7.5 hp
Heltid
Klassrum
Startdatum: Höst 2024 - Umeå

Neurobiologi

Kursen ger studenten fördjupade kunskaper om hur nervsystemet är organiserat och hur det fungerar för att förändra fysiologiska tillstånd av neuronala kretsar vilket ligger bakom uppkomsten av beteende. Således studeras nervsystemet på molekylär, cellulär, system och beteendemässiga nivåer. En översikt över metoder som används för att analysera neural funktion ges, dvs analytiska verktyg för genetik, molekylärbiologi, cellbiologi, elektrofysiologi och beteendebiologi. Kursen omfattar följande aspekter: grundläggande neuroanatomi, nervcellens specialisering och funktion på molekylär och cellulär nivå, neurala kretsbildning, aktivitet-beroende förändringar av synapser, sensoriska system inkl. kodning och bearbetning av sensorisk information och motorisk kontroll.

Förkunskaper

20 hp från avslutade kurser i kemi varav minst 5 hp i biokemi, alternativt 20 hp från en kombination av avslutade kurser i kemi och fysik och/eller matematik, varav minst 5 hp i biokemi; 60 hp från avslutade kurser i biologi, innehållande molekylärbiologi, genetik, cellbiologi och fysiologi; dokumenterad färdighet i experimentellt arbete omfattande minst 5 hp. 

Umeå universitet

Välkommen till Umeå universitet

Att studera är första steget mot en spännande framtid. Att studera är också att ha kul under tiden. Gör det tillsammans med 36 000 studenter från hela världen! För att studierna ska fungera riktigt bra är det viktigt med en miljö att trivas...


Läs mer om Umeå universitet och visa alla utbildningar

Hitta till utbildaren

Umeå universitet


Recensioner

Det finns inga recensioner för Neurobiologi

Jobb & Lön

Var finns framtidens jobb & hur mycket kommer jag att tjäna?

Få koll på vad du kan tjäna efter din utbildning och om den branschen är värd att investera din tid i.

Till Jobb & Lön